Pasivna hiša cena, materiali in dovršen sistem okolju prijazne gradnje

pasivna hiša cena

Pasivna hiša, cena katere je konkurenčna, je eden izmed vodilnih svetovnih gradbenih standardov energetske učinkovitosti. Človek z mnogimi svojimi dejavnostmi posega v okolje, izrablja neobnovljive in obnovljive vire ter s tem ogroža naravo in druga živa bitja. Ena izmed takšnih dejavnosti je tudi gradnja. Da bi takšen poseg v okolje omejili, smo se kolektivno zavezali k varovanju okolja.

JUBHome je blagovna znamka, kjer se zavedajo pomembnosti življenja v sožitju z naravo, kar odraža njihov izpopolnjen sistem klasične pasivne gradnje. Le ta je zasnovana tako, da je varčna na več načinov. Ekološkost, manjša poraba energije, prijetna bivanjska klima in nižji stroški so le nekatere prednosti, ki jih ponuja pasivna hiša.

Cena hiše na presenečenje mnogih ni pretirano dražja od klasične gradnje. Zahteva le nekoliko bolj premišljeno in temeljito načrtovano gradnjo, saj v čim večji meri izkorišča naravne danosti območja, kjer poteka.

klasična pasivna gradnja

 

Pasivna hiša – Materiali in klasična pasivna gradnja

Klasična pasivna gradnja poteka po predpisanih standardih, ki določajo raven udobja, delež rabe energije iz obnovljivih virov in energijsko učinkovitost. Standardi natančno določajo:

  • Največjo dovoljeno porabo energije za delovanje stavbe
  • Odsotnost toplotnih mostov
  • Letno potrebno toploto za ogrevanje (manjša ali enaka 15 kWh/(m2a))
  • Raven zrakotesnosti
  • Največje dopustne toplotne prehodnosti konstrukcij in stavbnega pohištva na ovoju stavbe

 

Zaradi strogih standardov gradnja pasivne hiše zahteva več natančnosti in znanja kot klasična gradnja. Ključ do uspeha pa se skriva v skrbnem projektiranju. Pri JUBHome so razvili dovršen sistem gradnje, ki se začne s po meri pripravljeno nosilno toplotno izolacijo za temeljno ploščo (JUBHome Base), nadaljuje pri nosilnih zidovih (JUBHome Wall) ter zaključi pri strehi (JUBHome Roof).

 

JUBHome BASE dopušča hitro, preprosto in enostavno izvedbo

Pasivna hiša, cena katere je dostopna tudi v JUBHome konfiguratorju hiš, ima zanesljivo rešitev za temeljenje stavb JUBHome BASE. Toplotno izolacijska kad je zasnovana iz Peripora®, katerega glavni značilnosti sta nizka vodovpojnost in visoka tlačna trdnost.

JUBHome BASE izvedba topolotne izolacije omogoča zvezne hidroizolacije na zunanji strani in izvedbo neprekinjenega toplotnoizolacijskega ovoja poljubne debeline. Zaradi tega je izvedba enostavnejša, kakovostnejša in hitrejša.

Ima vaša parcela slabša nosilna tla? Se nahaja na potresno aktivnem območju? Nikar ne skrbite, saj je JUBHome BASE kos prav vsakemu izzivu. Razlog za to je enakomerna razporeditev napetosti. Standardna debelina betonske plošče je 25 cm, tlačna trdnost toplotne izolacije in debelina AB plošče pa sta določeni s strani projektanta.

Pasivna hiša, debelina izolacije katere je poljubna, s takšno zasnovo dopušča preprosto ter kvalitetno izvedbo neprekinjene hidroizolacije in toplotne izolacije brez toplotnih mostov. Vodoodbojnost do 2 %, manjši skupni obseg izkopa ter okoljsko prijazno gradbišče brez odpadkov so le del pozitivnih lastnosti, ki jih prinaša.

Debelina izolacije je odvisna od želene energijske učinkovitosti stavbe. Njene mere se razprostirajo nekje med 16 in 30 cm s koraki po 2 cm. Za dosego kar se da optimalnih rezultatov so navodila za sestavljanje izdelana posebej za posamezno pasivno hišo. Torej pasivna hiša cena? Cena gradnje pasivne hiše je odvisna od številnih dejavnikov, med drugim tudi od vrste energijskega paketa – pasiven ali nizkoenergijski.

pasivna hiša

 

Klasična pasivna gradnja s sistemom JUBHome WALL

Klasična pasivna gradnja JUBHome vključuje ICF* sistem za gradnjo armiranobetonskih sten s pomočjo toplotnoizolativnih opažnih elementov (grafitni ekspandiran polistiren). Rezultat lastnega razvoja s proizvodnjo v Sloveniji je namensko razvit za uporabo na potresno ogroženih območjih. JUBHome WALL sistem omogoča visoko toplotno stabilnost objekta, hitro in preprosto izvedbo ter izredno energijsko učinkovitost.

Slednja pa ni edini razlog za vse večjo cenovno dostopnost in priljubljenost pasivne hiše. Cena je namreč posledično nižja tudi zaradi združevanja več delovnih faz. Toploizolativni del konstrukcije je tako istočasno še podlaga za nanos zaključnih slojev in opaž za vgradnjo betona.

 

Pasivna hiša in debelina izolacije – JUBHome ROOF odlikujejo visokoizolativni EPS elementi

Klasična pasivna gradnja se zaključi s sistemom JUBHome ROOF. To je sistem strešne toplotne izolacije z visokoizolativnimi EPS elementi, ki se med seboj povezujejo s stikom na pero in utor. Ker se polagajo tesno na špirovce in sproti vijačijo, je površina strešnih elementov pohodna že med sestavljanjem.

Standardna debelina EPS elementov za strešno izolacijo je 35 cm. To zagotavlja toplotno prehodnost elementa 0,093 W/m2K. V kolikor bi želeli izboljšati izolativnost, pa se na elemente s spodnje strani pričvrsti dodaten sloj toplotne izolacije.

Pasivna hiša debelina izolacije? Na to vprašanje vam z veseljem opmagamo odgovoriti.

pasivna hiša debelina izolacije

Pasivna hiša cena in subvencija Ekosklada

Passivhausinstitut v Darmstadtu je razvil vodilni svetovni gradbeni standard rezultat katerega je pasivna hiša. Subvencija, ki jo podeljuje Ekosklad, finančno spodbuja gradnjo takšnih objektov. Razlog za to je preprost. Pasivne in nič-energijske hiše se ponašajo z manjšo porabo energije, nizkimi stroški obratovanja, imajo daljšo življenjsko dobo ter nizek ogljični odtis. Celovit pristop k načrtovanju je poskrbel za optimalnejšo rabo obnovljivih virov, zvišano kakovost bivalnega okolja ter manjše okoljske obremenitve.

Za pridobitev sredstev Ekosklada, je potrebna uporaba PHPP (Passivhausplanungspaket). Orodje, ki je bilo razvito v Passivhausinstitutu v Darmstadtu, je namenjeno računanju gradbene fizike. Uporablja se za certificiranje in projektiranje. Zanj je značilno podrobno modeliranje s parametri, ki imajo vpliv na energijsko učinkovitost vsakega objekta ter visoka točnost napovedi bodočih stroškov pasivne hiše. Subvencija je odvisna od pridobljenih rezultatov, saj je njen namen spodbujati trajnostno gradnjo ter povečati rabo obnovljivih virov energije.

Pasivna hiša subvencija in cena sta pomembni vprašanji pred začetkom gradnje, saj vam bosta odgovora povedala, koliko vas bo naložba v novi dom stala.

pasivna hiša subvencija

oprema-za-bazene-ljubljana
Dom in vrt

Oprema za bazene Ljubljana nudi vse potrebne elemente za bazen

Oprema za bazene Ljubljana, pod kar se podpiše podjetje Ema bazeni d.o.o., je vaša ključna destinacija za vse, kar potrebujete za nego in čiščenje. Naj počivanje ob bazenu na topel, sončen dan nikoli ne izgubi svoje privlačnosti. Je čudovit dodatek k vašemu domu ter prostor za zabavo in preživljanje prostega časa za vso družino. Če […]

Read More
ir-paneli-za-ogrevanje
Dom in vrt

IR paneli blagodejno vplivajo na naše telo

IR paneli so vedno bolj priljubljen način ogrevanja. Še pred nekaj leti je bilo njihovo delovanje povsem nepoznano, dandanes pa jih najdemo že praktično povsod. Zakaj je temu tako? Zanje so značilne številne prednosti, ki prepričajo marsikaterega kupca. V nadaljevanju smo zbrali ključne informacije o njihovem delovanju, značilnostih in kje jih sploh lahko uporabljamo. Kako […]

Read More
pohistvo-jela
Dom in vrt

Pohištvo Jela poskrbi, da je vaše stanovanje prijetno in domače

Pohištvo Jela napolni vaše prostore s toplino in prijetnim občutkom, saj že več kot 30 let uspešnega delovanja podjetja priča o kakovosti in uporabnosti njihovih produktov. Njihov bogat asortiman ponuja pohištvo za predsobe, kuhinje, dnevne in otroške sobe ter spalnice. Sproščujoče okolje je bistvenega pomena za dober nočni počitek. Študije so pokazale, da ljudje preprosto […]

Read More