Vrtno pohištvo za balkon, ki bo navdušilo

Vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo je izjemno pomemben del notranje oz. zunanje opreme, saj z vrtnim pohištvom opremimo balkone, terase in ostale zunanje površine. Stik z naravo v lastnem stanovanju ali hiši je še posebej pomemben v današnjem času, ko so spomini o zaprtjih države in karantenah še sveži.

Vsak si želi vsaj malo stika z naravo, pa če ravno preko nekaj vrtnega pohištva za balkon in balkonskimi rastlinami. Svoj vrt opremite s kvalitetnim in ugodnim pohištvom, ki ga najdete na naši spletni strani.

leseno vrtno pohištvo

 

Lastnosti vrtnega pohištva

Ker vrtno pohištvo, kot že ime pove, hranimo na zunanjih površinah, mora biti vzdržljivo in prilagojeno na temperaturne in vremenske spremembe. Odločitev, kakšno kupiti, je odvisno tudi od tega, kje bo le-to nameščeno.

Če bo miza pokrita in zaščitena pred dežjem in soncem, si lahko privoščimo drugačne materiale, kot če je vrtno pohištvo izpostavljeno vremenskim razmeram. Leseno vrtno pohištvo je tako klasičen primer, ko je za same kose pohištva bolje, da so pokriti, saj bodo tako zdržali dlje časa.

Drugi pomemben vidik pri nakupu vrtnega pohištva je vzdrževanje. V zunanjosti namreč pride še do več umazanije, cvetnega prahu in ostalega, kar potrebuje stalno vzdrževanje in čiščenje. Če je kos vrtnega pohištva preveč delikaten, boste namesto uživanja na njem izgubljali živce z njegovim čiščenjem.

vrtno pohištvo iz ratana

 

Vrste vrtnega pohištva: iz ratana, lesa, tekstila …

Kot pravi slovenski pregovor, da imajo vsake oči svojega malarja, je stil vrtnega pohištva popolnoma vaša osebna preferenca. Seveda pa se je potrebno zavedati, da nekateri materiali omogočajo določene prednosti in posebnosti v primerjavi z ostalimi. V nadaljevanju si lahko preberete in primerjate različne materiale, ki se uporabljajo za izdelovanje vrtnega pohištva.

Leseno vrtno pohištvo

Kot poznamo še iz notranje opreme, je najpogostejši material za vrtno pohištvo gotovo les. Kot že napisano, je za les bolje, da je pokrit s streho, saj bo tako zdržal dlje. Pred nakupom pa še vedno pri proizvajalcu preverite, če je res namenjeno za zunanjo uporabo. Razni furnirji se namreč napihnejo že v stiku z vlago, česar pa si pri svojem lesenem vrtnem pohištvu gotovo ne želite.

Vrtno pohištvo iz ratana

Ratan je material, ki je v resnici sestavljen iz olupljenih debelc trti podobne rastline, ki raste v južni Aziji, Avstraliji in Afriki. S pletenjem lahko dosežemo lepe kose vrtnega pohištva, ki so danes zelo popularni. Navadno je vrtno pohištvo iz ratana na koncu še dodatno zaščiteno z lakom, vendar še vedno takšni kosi niso priporočljivi za zunanjo uporabo na nepokriti površini.

Vrtno pohištvo za balkon iz tekstila

Vrtno pohištvo iz tekstila se v resnici nanaša na blazine, ki so nato oblečene v blago. Blazine lahko kombinirate z ostalimi vrstami vrtnega pohištva in ga tako ustvarite še bolj udobnega in prijetnega za preživljanje prostega časa. Za družine z majhnimi otroki je na trgu tudi ogromno vodoodpornih tekstilov, da se uživanje na domačem balkonu ne bo prehitro spremenilo v razočaranje.

Kovinsko vrtno pohištvo

Morda najbolj romantično vrtno pohištvo, s tankimi nogami in v beli barvi, ki smo jih navajeni iz italijanskih in francoskih filmov, ostaja kovinsko pohištvo. Slednje je primerno tudi za nepokrite površine, vendar pa mora biti kovina dobro zaščitena. Večina vrst kovin ob stiku z vodo oksidira in rjavi, zato mora biti vsak del stola ali mize zaščiten z barvo.

Vrtno pohištvo za balkon in plastike

Če iščete za vzdrževanje nekaj enostavnega, je to gotovo plastično pohištvo. Pozorni bodite zgolj na to, da je plastika odporna na UV sevanje, saj boste drugače že v enem letu opazili gromozanske spremembe v barvi in tudi nosilnosti. Plastično vrtno pohištvo za balkone je primerno tudi za nepokrite površine, ki so izpostavljeni dežju.

vrtno pohištvo za balkon

oprema-za-bazene-ljubljana
Dom in vrt

Oprema za bazene Ljubljana nudi vse potrebne elemente za bazen

Oprema za bazene Ljubljana, pod kar se podpiše podjetje Ema bazeni d.o.o., je vaša ključna destinacija za vse, kar potrebujete za nego in čiščenje. Naj počivanje ob bazenu na topel, sončen dan nikoli ne izgubi svoje privlačnosti. Je čudovit dodatek k vašemu domu ter prostor za zabavo in preživljanje prostega časa za vso družino. Če […]

Read More
ir-paneli-za-ogrevanje
Dom in vrt

IR paneli blagodejno vplivajo na naše telo

IR paneli so vedno bolj priljubljen način ogrevanja. Še pred nekaj leti je bilo njihovo delovanje povsem nepoznano, dandanes pa jih najdemo že praktično povsod. Zakaj je temu tako? Zanje so značilne številne prednosti, ki prepričajo marsikaterega kupca. V nadaljevanju smo zbrali ključne informacije o njihovem delovanju, značilnostih in kje jih sploh lahko uporabljamo. Kako […]

Read More
pohistvo-jela
Dom in vrt

Pohištvo Jela poskrbi, da je vaše stanovanje prijetno in domače

Pohištvo Jela napolni vaše prostore s toplino in prijetnim občutkom, saj že več kot 30 let uspešnega delovanja podjetja priča o kakovosti in uporabnosti njihovih produktov. Njihov bogat asortiman ponuja pohištvo za predsobe, kuhinje, dnevne in otroške sobe ter spalnice. Sproščujoče okolje je bistvenega pomena za dober nočni počitek. Študije so pokazale, da ljudje preprosto […]

Read More