Bazen kot odlična investicija

bazen

Bazen poskrbi za to, da je vaše dvorišče videti bolj privlačno in hkrati dodatno poveča vrednost vaše nepremičnine. Poleg tega pa seveda omogoča še številne ostale prednosti, ki bodo poskrbele za brezskrbno zabavo, osvežitev in lažje prenašanje vročine v poletnih dneh. Lahko zagotovi boljši in bolj luksuzni življenjski slog: z njim lahko izboljšate svoje zdravje in počutje, hkrati pa tudi eleganco vašega doma.  Omogoča tudi zabavo in igro za vaše otroke ali poletne sproščene zabave za vas in vaše bližnje.

V primeru, da se odločite za gradnjo bazena na vašem dvorišču, se je najprej potrebno informirati o lastnostih in vrsti, ki bo najboljša možna izbira za vaš dom in za vaše preference. Na trgu boste namreč težko našli najboljšo možnost, ki bi zadovoljila potrebe in želje vsakega kupca. Predvsem pomembna je odločitev o vrsti glede na način njegove postavitve – vse vrste namreč niso zgrajene na enak način. Odločate se lahko med prostostoječimi in vgradnimi bazeni. Z vidika naložbe so vgradno montažni bazeni seveda dražji, vendar dodajo neizmerno dodatno vrednost vaši lastnini in so bolj trajni od prostostoječih.

Pri nas najdete raznovrstno ponudbo bazenov in opreme ter storitve njihove gradnje. Nakup in posvet s strokovnjaki so omogočili tudi preko spleta, kjer se lahko enostavno in še vedno kvalitetno lotite nakupa. Ema bazeni se ponašajo s karbonsko keramično tehnologijo, samodejnim čiščenjem, združljivo slano vodo in enostavno vgradnjo, ki vam jo zagotovijo strokovnjaki na tem področju. Omogočajo vam storitve, kot so: spletni nakup, kjer se lahko enostavno in kvalitetno lotite nakupa in najdete nasvete za zimovanje, pripravo na sezono in montažo.

vgradni bazen

 

Vgradni in montažni bazen

Pri vgradnih bazenih gre za trajno obliko, ki se ga vgradi neposredno v vaše dvorišče in je na voljo v več različicah. Nameščeni so pod tlemi, glede na njihovo trajnost (imajo namreč zelo dolgo življenjsko dobo) pa je najverjetneje, da se boste nakupa in gradnje lotili enkrat v življenju. Prav zato je pomembno, da pred nakupom dobro premislite o vseh potrebnih podrobnostih in lastnostih vgradnega bazena. Pri tej vrsti imate možnost izbire med različnimi oblikami in velikostmi. Pri nakupu je na voljo tudi več različic glede materiala: izbirate lahko med karbonsko-keramičnimi, poliestrskimi, betonskimi, s folijo,…

Prednosti, ki vam jih bo prinesla namestitev vgradnega bazena, so:

  • Eleganten izgled (predstavljajo privlačen dodatek k vaši lastnini),
  • široka paleta možnosti (lahko izbirate med različnimi oblikami in velikostmi),
  • lahko ga nadgradite z različnimi funkcijami (npr. fontane, mehurčki, slapovi, osvetlitev…),
  • dolga življenjska doba (za razliko od prostostoječih so trajnostni in vzdržljivi).

Vgradni montažni bazeni pa seveda zahtevajo tudi določeno mero vzdrževanja. Ne glede na to, za katero vrsto se odločite, je v splošnem vzdrževanje enako. Potrebno je skrbeti za čiščenje površine in posameznih delov, uravnoteževanje vode in njene sestave in celotne opreme. Samo z ustreznim vzdrževanjem bo namreč vaš vgradni bazen služil svojemu namenu na tak način, da vam bo lahko prinesel več sprostitve kakor skrbi. Zahtevajo torej določeno mero oskrbovanja, ki bo s pravilno organizacijo in vnaprej določenim urnikom poskrbela za to, da boste lahko uživali na svojem dvorišču.

montažni bazen

 

Oprema za bazen

Ko se odločite za nakup je pomembno tudi, da se informirate o njegovih komponentah in o tem, kako delujejo – torej o opremi za bazen, ki je potrebna za njegovo vzdrževanje. Vsi osnovni sistemi namreč delujejo na podoben način: voda se črpa s pomočjo črpalke. Z njeno pomočjo voda kroži in potuje skozi bazenski filter, grelec in druge dele. Vloga kvalitetne opreme, kot je filtrirni sistem je predvsem v pravilnem filtriranju in razkuževanju vode, s čimer boste omogočili njegovo čistočo, brez bakterij in smeti, vodi pa zagotovili ustrezno pH vrednost.

Pri opremi so pomembna tudi pokrivala, med katera sodijo strehe po naročilu, rolete, elegantne strehe ali druga pokrivala, kot so solarna folija in zimska pregrinjala. Pokrivala nudijo več kot zgolj zaščito pred nezaželenimi predmeti: pomagajo namreč lahko tudi pri zadrževanju toplote, zaščitijo kemikalije v vodi in preprečujejo padce. Pod ostalo opremo za bazene sodijo še ogrevanje, sesalci, vodne atrakcije, solarni tuši, obrobe in dodatna oprema, kot je na primer oprema za daljinsko upravljanje, oprema za elektronsko krmiljenje filtra in oprema za samodejno uravnavanje nivoja vode.

Namestitev bazena na vaš vrt oziroma dvorišče zraven prinaša številne obveznosti, s katerimi boste zagotovili njegovo kvalitetno vzdrževanje. Pravilna oskrba pa vam bo zagotovila številne prednosti, ob katerih boste neskončno uživali, se sprostili in zabavali.

oprema za bazen

ir-paneli-za-ogrevanje
Dom in vrt

IR paneli blagodejno vplivajo na naše telo

IR paneli so vedno bolj priljubljen način ogrevanja. Še pred nekaj leti je bilo njihovo delovanje povsem nepoznano, dandanes pa jih najdemo že praktično povsod. Zakaj je temu tako? Zanje so značilne številne prednosti, ki prepričajo marsikaterega kupca. V nadaljevanju smo zbrali ključne informacije o njihovem delovanju, značilnostih in kje jih sploh lahko uporabljamo. Kako […]

Read More
pohistvo-jela
Dom in vrt

Pohištvo Jela poskrbi, da je vaše stanovanje prijetno in domače

Pohištvo Jela napolni vaše prostore s toplino in prijetnim občutkom, saj že več kot 30 let uspešnega delovanja podjetja priča o kakovosti in uporabnosti njihovih produktov. Njihov bogat asortiman ponuja pohištvo za predsobe, kuhinje, dnevne in otroške sobe ter spalnice. Sproščujoče okolje je bistvenega pomena za dober nočni počitek. Študije so pokazale, da ljudje preprosto […]

Read More
filter-za-vodo
Dom in vrt

Filter za vodo in mala čistilna naprava nepogrešljiva pri varovanju okolja

Filter za vodo in mala čistilna naprava so nepogrešljivi v celotnem sistemu prizadevanja za uporabo zdrave pitne vode in za učinkovito čiščenje odpadne vode, oboje pa je temelj ohranjanja zdravja človeka in čiste narave. Padavinske vode je treba ustrezno očistiti nesnage, preden se priključijo ponikalnemu sistemu, za kar učinkovito poskrbijo filtri za vodo. Greznice za […]

Read More