Stropne LED svetilke ter stenske LED luči za kopalnico in druge prostore

stropne led svetilke

Stropne LED svetilke so primerne za najrazličnejše prostore – tako doma kot v podjetjih in v javnih ustanovah. Dobavljive so v različnih oblikah (pravokotne ali okrogle) in dimenzijah. Veliko možnosti pa imate tudi pri izbiri drugih lastnosti. Ena od opcij so denimo svetilke z možnostjo zatemnitve, ki omogočajo, da intenzivnost svetlobe hitro in enostavno prilagodite danemu trenutku. To pomeni, da ne bo razsvetljava niti premočna niti prešibka.

LED razsvetljava

 

LED razsvetljava poskrbi za prihranek energije

Stropne in stenske LED luči druži pomembna skupna značilnost, in sicer varčnost. V primerjavi s klasičnimi halogenskimi svetili je poraba električne energije precej manjša. To pomeni, da LED razsvetljava pomaga pri znižanju mesečnih stroškov. Obenem pa s tem naredite nekaj dobrega za okolje.

Pri tem je treba poudariti, da ni tovrstna razsvetljava nič manj kakovostna od klasične. Nasprotno: osvetlitev je celo enakomernejša in bolj prijetna. Dodatna prednost tovrstne razsvetljave pa je nadpovprečno dolga življenjska doba sijalk oziroma svetil, kar seveda prispeva k prihrankom.

 

Odločite se lahko za vgradne ali nadgradne stropne LED svetilke

Če vas zanimajo predvsem stropne svetilke, imate v osnovi dve možnosti. Izbirati je namreč mogoče med vgradnimi in nadgradnimi različicami (na voljo pa so še modeli, pri katerih je možna vgradna ali nadgradna stropna montaža).

Montaža vgradnih stropnih modelov je nekoliko zahtevnejša, hkrati pa morate paziti, da se bodo vgradne stropne LED svetilke popolnoma ujemale z dimenzijami odprtine. Vendar se po drugi strani tovrstna svetila precej bolj zlijejo s prostorom, kar je zagotovo pomembna prednost. Smiselno je torej, da preučite obe opciji in poiščete rešitev, ki bo resnično optimalna za vaš dom oziroma za prostor, ki ga opremljate. Obenem razmislite o optimalni kombinaciji drugih lastnosti, kot so:

  • barva ohišja,
  • moč (W),
  • barva svetlobe (K),
  • svetlobni tok (lm),
  • možnost zatemnitve,
  • življenjska doba in
  • čas do polne svetilnosti.

svetila za kopalnico

 

Na voljo tudi stenske LED luči oziroma svetila za kopalnico

Razsvetljava pride v poštev tudi za kopalnico. Tu so še posebej pogoste stenske luči, na primer nad ogledalom. Prednosti so podobne kot pri stropnih različicah. Obetate si lahko torej prihranek energije, hkrati pa nadpovprečno dolgo življenjsko dobo luči. Prav tako pa bo mogoče izbirati med različnimi kombinacijami lastnosti.

Poleg že naštetih lastnosti (moč, svetlobni tok, barva svetlobe itn.) je za svetila za kopalnico zelo pomembna stopnja zaščite, ki se izraža z oznakami, kot je IP54. Ko izbiramo svetila za kopalnico, še posebej stenska, moramo namreč upoštevati, da je stik z vlago praktično neizogiben. Posledično se priporočajo stenske svetilke s čim višjo stopnjo zaščite.

stenske led luči

filter-za-vodo
Dom in vrt

Filter za vodo in mala čistilna naprava nepogrešljiva pri varovanju okolja

Filter za vodo in mala čistilna naprava so nepogrešljivi v celotnem sistemu prizadevanja za uporabo zdrave pitne vode in za učinkovito čiščenje odpadne vode, oboje pa je temelj ohranjanja zdravja človeka in čiste narave. Padavinske vode je treba ustrezno očistiti nesnage, preden se priključijo ponikalnemu sistemu, za kar učinkovito poskrbijo filtri za vodo. Greznice za […]

Read More
čistilne naprave
Tehnološke informacije Dom in vrt

Male čistilne naprave in filtri za vodo vrhunske kakovosti

Čistilne naprave manjših dimenzij so odlična izbira za prečiščevanje odpadnih voda, ki nastajajo v gospodinjstvu. Njihovo vzdrževanje je zelo preprosto. Lastniki morajo skrbeti predvsem za redne preglede. Če ne opazite posebnosti, pa bo pooblaščeni vzdrževalec nato enkrat letno poskrbel za redni servis.   Male čistilne naprave uspešno nadomeščajo stare greznice Tam, kjer so se v […]

Read More
Kamini na drva
Dom in vrt

Kamini na drva ali pelete – prednosti kamina na bioetanol

Kamini na drva ali kamini na bioetanol – kaj moramo vedeti pred nakupom? Kamini na drva, pa tudi električni kamini, so še zmeraj široko uporabljani po vsem svetu. Ljudje z njimi povezujejo udobje domače dnevne sobe, poleg tega pa veliko ljudi svoje večere rado preživlja ob prižganem ognju skupaj z najdražjimi. Prav razumljivo je, da […]

Read More