Stropne LED svetilke ter stenske LED luči za kopalnico in druge prostore

stropne led svetilke

Stropne LED svetilke so primerne za najrazličnejše prostore – tako doma kot v podjetjih in v javnih ustanovah. Dobavljive so v različnih oblikah (pravokotne ali okrogle) in dimenzijah. Veliko možnosti pa imate tudi pri izbiri drugih lastnosti. Ena od opcij so denimo svetilke z možnostjo zatemnitve, ki omogočajo, da intenzivnost svetlobe hitro in enostavno prilagodite danemu trenutku. To pomeni, da ne bo razsvetljava niti premočna niti prešibka.

LED razsvetljava

 

LED razsvetljava poskrbi za prihranek energije

Stropne in stenske LED luči druži pomembna skupna značilnost, in sicer varčnost. V primerjavi s klasičnimi halogenskimi svetili je poraba električne energije precej manjša. To pomeni, da LED razsvetljava pomaga pri znižanju mesečnih stroškov. Obenem pa s tem naredite nekaj dobrega za okolje.

Pri tem je treba poudariti, da ni tovrstna razsvetljava nič manj kakovostna od klasične. Nasprotno: osvetlitev je celo enakomernejša in bolj prijetna. Dodatna prednost tovrstne razsvetljave pa je nadpovprečno dolga življenjska doba sijalk oziroma svetil, kar seveda prispeva k prihrankom.

 

Odločite se lahko za vgradne ali nadgradne stropne LED svetilke

Če vas zanimajo predvsem stropne svetilke, imate v osnovi dve možnosti. Izbirati je namreč mogoče med vgradnimi in nadgradnimi različicami (na voljo pa so še modeli, pri katerih je možna vgradna ali nadgradna stropna montaža).

Montaža vgradnih stropnih modelov je nekoliko zahtevnejša, hkrati pa morate paziti, da se bodo vgradne stropne LED svetilke popolnoma ujemale z dimenzijami odprtine. Vendar se po drugi strani tovrstna svetila precej bolj zlijejo s prostorom, kar je zagotovo pomembna prednost. Smiselno je torej, da preučite obe opciji in poiščete rešitev, ki bo resnično optimalna za vaš dom oziroma za prostor, ki ga opremljate. Obenem razmislite o optimalni kombinaciji drugih lastnosti, kot so:

  • barva ohišja,
  • moč (W),
  • barva svetlobe (K),
  • svetlobni tok (lm),
  • možnost zatemnitve,
  • življenjska doba in
  • čas do polne svetilnosti.

svetila za kopalnico

 

Na voljo tudi stenske LED luči oziroma svetila za kopalnico

Razsvetljava pride v poštev tudi za kopalnico. Tu so še posebej pogoste stenske luči, na primer nad ogledalom. Prednosti so podobne kot pri stropnih različicah. Obetate si lahko torej prihranek energije, hkrati pa nadpovprečno dolgo življenjsko dobo luči. Prav tako pa bo mogoče izbirati med različnimi kombinacijami lastnosti.

Poleg že naštetih lastnosti (moč, svetlobni tok, barva svetlobe itn.) je za svetila za kopalnico zelo pomembna stopnja zaščite, ki se izraža z oznakami, kot je IP54. Ko izbiramo svetila za kopalnico, še posebej stenska, moramo namreč upoštevati, da je stik z vlago praktično neizogiben. Posledično se priporočajo stenske svetilke s čim višjo stopnjo zaščite.

stenske led luči

oprema-za-bazene-ljubljana
Dom in vrt

Oprema za bazene Ljubljana nudi vse potrebne elemente za bazen

Oprema za bazene Ljubljana, pod kar se podpiše podjetje Ema bazeni d.o.o., je vaša ključna destinacija za vse, kar potrebujete za nego in čiščenje. Naj počivanje ob bazenu na topel, sončen dan nikoli ne izgubi svoje privlačnosti. Je čudovit dodatek k vašemu domu ter prostor za zabavo in preživljanje prostega časa za vso družino. Če […]

Read More
ir-paneli-za-ogrevanje
Dom in vrt

IR paneli blagodejno vplivajo na naše telo

IR paneli so vedno bolj priljubljen način ogrevanja. Še pred nekaj leti je bilo njihovo delovanje povsem nepoznano, dandanes pa jih najdemo že praktično povsod. Zakaj je temu tako? Zanje so značilne številne prednosti, ki prepričajo marsikaterega kupca. V nadaljevanju smo zbrali ključne informacije o njihovem delovanju, značilnostih in kje jih sploh lahko uporabljamo. Kako […]

Read More
pohistvo-jela
Dom in vrt

Pohištvo Jela poskrbi, da je vaše stanovanje prijetno in domače

Pohištvo Jela napolni vaše prostore s toplino in prijetnim občutkom, saj že več kot 30 let uspešnega delovanja podjetja priča o kakovosti in uporabnosti njihovih produktov. Njihov bogat asortiman ponuja pohištvo za predsobe, kuhinje, dnevne in otroške sobe ter spalnice. Sproščujoče okolje je bistvenega pomena za dober nočni počitek. Študije so pokazale, da ljudje preprosto […]

Read More