3 košarkarska liga | ekipe iz Ljubljane z dobrimi rezultati

3 košarkarska liga

3 košarkarska liga: dobri rezultati omogočajo napredovanje do samega vrha

 

3 košarkarska liga se zdi morda na prvi pogled manj zanimiva, vendar pogosto postreže z izjemno zanimivimi tekmami, zato si vsekakor zasluži vašo pozornost. Poleg tega je treba upoštevati, da imajo vsi klubi možnost za postopno napredovanje. Vsaj teoretično se lahko v pičlih dveh sezonah prebijejo vse do boja za naslov državnega prvaka.

Kako poteka 3 košarkarska liga?

3 kosarkarska liga rezultati

Za tekmovanje mora ekipa najprej pridobiti tekmovalno licenco in izpolniti druge pogoje, ki so določeni s tekmovalnim pravilnikom KZS. Prijavljeni klubi so nato razporejeni v dve skupini (vzhod in zahod), kar je ena od posebnosti, ki jih ima 3 košarkarska liga.

Ljubljana oziroma ekipe, ki prihajajo iz Ljubljane, se včasih znajdejo v vzhodni, včasih pa v zahodni skupini.

Pri drugih ekipah je razporeditev precej jasna. V vzhodno skupino se tako uvrstijo ekipe iz krajev, kot so Grosuplje, Vojnik, Nazarje in Krško. V zahodno pa ekipe, ki prihajajo z Jesenic, iz Kopra, Ilirske Bistrice itn.

Prvi del tekmovanja poteka v skladu z dvokrožnim ligaškim sistemom, Odigra se 22 kol. Osnova za določanje parov pa so t. i. Bergerjeva tabela in izžrebane številke. Klubi, ki jim uspe zasesti enega od prvih osmih mest v posamezni skupini, se uvrstijo v drugi del tekmovanja.

Ostane torej še 16 ekip. Vzhod in zahod se zdaj pomešata, kar pomeni, da sledi resnično »vseslovenska« 3  košarkarska liga. Ljubljana, ki je bila denimo v prvem delu tekmovanja uvrščena v zahodno skupino, se lahko denimo zdaj pomeri z ekipo iz Celja ali iz Maribora.

Tekme v drugem delu tekmovanja so seveda precej bolj napete. Ne le da se odloča o tem, kdo bo zmagovalec oz. kateri ekipi bo pripadla 3 košarkarska liga; rezultati so hkrati pomembni zaradi možnosti napredovanja.

Finalista (prvo- in drugouvrščena ekipa) namreč v naslednji sezoni zaigrata v 2. SKL.

Nič manj dramatični niso t. i. boji za obstanek. V njih sodelujejo ekipe, ki se jim ni uspelo prebiti med prvih osem v zahodni ali vzhodni skupini. Zadnjeuvrščenim ekipam namreč prihodnjo sezono ni več dostopna 3 košarkarska liga.

Rezultati so zato izjemno pomembni, saj si nobena od ekip ne želi nazadovanja v 4. SKL, zato so tekme, ki so del tekmovanja za obstanek, nemalokrat zelo zanimive.

3 kosarkarska liga ljubljana

3 košarkarska liga: Ljubljana se letos v boj podaja z dvema ekipama

Privržencem ekip iz Ljubljane se letos obeta zelo zanimiva 3 košarkarska liga. Ljubljana bo imela namreč v igri dva predstavnika, in sicer ekipo Cedevita Olimpija mladi in ekipo VBO Ljubljana. Slednja je bila uvrščena v zahodno skupino, kjer najdemo še klube TERA Tolmin, Opikar Evma Logatec, Plama – PUR Ilirska Bistrica, Meteor, Leone Ajdovščina, Jesenice, Koper, Ipros Vrhnika, Krvavec, Cerknica, Hidria in Gorenja vas.

Kot omenjeno, bo tekmovala tudi ekipa VBO Ljubljana. Ta se bo pomerila z ekipami iz vzhodne skupine (Branik, Calcit Basketall, Grosuplje, Bistrica, Kolpa, Krško, Konjice, Prebold 2014, Nazarje, Vojnik G7 in Hrastnik).

Komu bo pripadla letošnja 3 košarkarska liga? Ljubljana nima slabega izhodišča, vendar pa je v igri še kar nekaj močnih ekip, kar pomeni, da bo treba počakati na rezultate prvih tekem, na podlagi katerih bo precej lažje ugibati, kateri so glavni favoriti letošnje sezone in komu se v prihodnji sezoni obeta 2. košarkarska liga. Rezultati prvih tekem pa bodo obenem razkrili, kateri igralci so v novo sezono vstopili v nekoliko slabši formi.

1., 2. in 3 košarkarska liga: rezultati so dostopni na spletni strani KZS

Jesen prinaša začetek razburljivih tekem – ne glede na to, ali vas zanimata izključno 1. in 2. SKL ali morda tudi 3 košarkarska liga. Ljubljana in klubi iz drugih mest v boj pošiljajo svoje najmočnejše igralce, Tako bo nedvomno zanimivo spremljati, s čim vse bodo postregle 1., 2. in 3 košarkarska liga.

Rezultati bodo objavljeni na spletni strani KZS, kar pomeni, da bo mogoče kadar koli preveriti, kako gre vaši priljubljeni ekipi oziroma ekipam, ki so vam posebej ljube. Seveda pa si lahko izbrane tekme po želji ogledate kar v živo.

Poleg rezultatov vas na strani KZS čaka natančen razpored vseh tekem (1., 2. in 3 košarkarska liga). Ljubljana ima letos predstavnike tudi v 1. in 2. SKL. V 1. SKL je to ekipa Cedevita Olimpija. V 2. SKL pa se bodo z ekipami iz drugih slovenskih krajev pomerile ekipe Ježica, Janče Ljubljana in Slovan.

Navijače ekip iz Ljubljane torej čaka zelo zanimiva sezona, četudi vas zanimata samo 1. in 2. SKL, ne pa 3 košarkarska liga. Rezultati, ki se na spletni strani KZS redno posodabljajo, sicer nudijo osnovni vpogled v dogajanje.

Toda samo številke so včasih pretirano suhoparne. Če vas ne zanimajo samo rezultati, ampak želite nekoliko podrobnejši vpogled v dogajanje v slovenski košarki, prisluhnite priljubljenemu podcastu Blokada.

Rezultati posameznih tekem bodo tako postavljeni v širši kontekst. Tilc, Koudy in Žibo, veliki ljubitelji in odlični poznavalci košarke, vas bodo navduševali z zanimivimi komentarji, ki močno presegajo nivo klasičnih športnih novic.

V podcastu seveda ne komentirajo le SKL, ampak so obenem vključeni komentarji mednarodnih tekem. S pomočjo podcasta Blokada boste torej vedno na tekočem, med poslušanjem pa vas hkrati čaka obilo zabavnih trenutkov.

slovenija kosarka
Sport

KK Slovenija so bili in še bodo dom mnogim košarkarskim legendam

KK Slovenija – kdo ima največ legendarnih igralcev in kdo so? Na to vprašanje ni težko najti odgovora, saj je to KK Olimpija, ki velja za najuspešnejši klub v košarki na slovenskih tleh pred in po osamosvojitvijo. Ta naš priljubljen klub je ustvarili največ igralcev, ki so ponesli ime Slovenije v svet in pokazali, koliko […]

Read More