Nizkoenergijska in pasivna gradnja – debelina izolacije šteje

Nizkoenergijska in pasivna gradnja

Nizkoenergijska in pasivna gradnja je ustvarjena za sodoben življenjski slog. Pasivne montažne hiše so energetsko varčne in izdelane iz zdravju prijaznih obnovljivih virov. So zračno zatesnjene in zagotavljajo nizko porabo energije pri hlajenju, ogrevanju, zračenju in razvlaževanju. Pasivna nizkoenergijska hiša omogoča bivanje brez klasičnih načinov ogrevanja ali ohlajanja.

Skoraj ničenergijske hiše Marles so zasnovane tako, da stanovalcem nudijo funkcionalnost in udobje. Njihove rešitve so napredne, izdelane popolnoma po meri stranke. Na voljo so hiše linije Klasik, Modern in Premium. Nizkoenergijske hiše Klasik so tradicionalnega videza s sodobnim pridihom. Arhitekturno so zasnovane tako, da zagotavljajo potrebo po energijski varčnosti in visoki funkcionalnosti.

Za ljubitelje moderne arhitekture so popolna izbira montažne hiše linije Modern. Zasnovane so v skladu z najsodobnejšimi trendi. Odlikuje jih dovršen dizajn v modernističnem stilu. Gradnja se popolnoma prilagodi željam stranke in okoljevarstvenim zahtevam. Zahtevate še več?

Marles nizkoenergijske hiše Premium prinašajo ekskluzivnost in prestiž. Vključujejo najnaprednejšo tehnologijo in so primerne za kupce, ki želijo nadstandardno udobje bivanja.

Pasivna hiša debelina izolacije

Nizkoenergijska in pasivna gradnja – debelina izolacije

Vas zanima pasivna hiša Debelina izolacije je ključnega pomena. Pri Marlesu poskrbijo za to, da je izolacija montažne hiše pravilno izvedena in da so vsi elementi enako toplotno prevodni. Pasivna gradnja mora imeti odlično izolirane vse ploskve, vključno s tlemi, streho in obodom. Prav tako ne sme imeti toplotnih mostov oziroma morajo biti ti minimalni.

Pravilno načrtovanje se začne že pri orientaciji stavbe, saj mora biti obrnjena v smeri J-JV. Pomembna je tudi razporeditev notranjih prostorov – sobe, namenjene bivanju, morajo biti locirane na JV-strani hiše. Marlesovi strokovnjaki razpolagajo z vsem potrebnim znanjem in izkušnjami. Pri svojem delu sledijo konceptu gradnje, ki zagotavlja minimalne toplotne izgube, nizke stroške, čim manjšo obremenitev za okolje in obenem maksimalno bivanjsko udobje.

Pasivna hiša da ali ne?

Pasivna hiša da ali ne? Znižajte stroške vzdrževanja na minimum

Pasivna hiša da ali ne? Odločitev za pasivno hišo prinaša mnoge prednosti in prva od teh je njena nizka poraba. Če je pasivna gradnja pravilno zasnovana in realizirana, se močno znižajo toplotne izgube in s tem strošek ogrevanja. Zato je pasivna hiša varčna in ekonomična. Vključuje sistem, ki poskrbi za nadzorovano prezračevanje, pri tem pa lahko izkoristimo toploto odpadnega zraka. Iz tega razloga dodatno ogrevanje skorajda ni potrebno.

Na podlagi meritev se je izkazalo, da je dodaten vir toplote v nizkoenergijski hiši potreben samo, kadar je zunanja temperatura med nič in minus pet stopinj Celzija. Ko so dnevi hladnejši, je navadno več jasnine, zato takrat izrabljamo za ogrevanje dobitke sončnega sevanja. Pasivne hiše pod 10 kWh/m2 imajo običajno sistem toplozračnega ogrevanja.

To pomeni, da se v mrzlih dneh ogreje tisti zrak, ki prihaja v notranjost hiše skozi napravo za prezračevanje. Pasivna hiša nad 10 kWh/m2 pa običajno ogreva zrak s toplotno črpalno, vodo pa s kombinacijo črpalke ter SSE-sprejemnikov, ki delujejo na sončno energijo. Če vas zanimajo še ostale prednosti pasivne gradnje, si preberite več informacij na Marlesovi spletni strani.

Pasivne montažne hiše

Pasivna montažna hiša najvišje kakovosti – bogate reference

Če sanjate o novem domu, ki bo sodoben, udoben in energijsko varčen, vam je koncept pasivne montažne hiše pisan na kožo. Gradnja hiše je eden najpomembnejših mejnikov v življenju posameznika in pri Marlesu vam bodo pri tem stali ob strani. Upoštevali bodo vse vaše želje, potrebe in pričakovanja. S pomočjo tehnologije virtualne resničnosti vam bodo izdelali natančen prikaz vašega bodočega doma na izbrani parceli.

Za idejno zasnovo pasivne montažne hiše Marles poskrbijo arhitekti, ki so pri njih zaposleni, stranka pa se lahko odloči tudi za zunanjega izvajalca. Do sedaj so zgradili že več kot 27 tisoč pasivnih objektov, tako stanovanjskih kot drugih (vrtci, šole, turistične nastanitve, poslovni in javni objekti …).

Imajo tudi bogate izkušnje pri gradnji večjih stanovanjskih objektov in naselij. So vodilno podjetje na področju pasivnih montažnih hiš v Sloveniji in zaupanja vreden partner.

Pasivna montažna hiša po meri

pasivna-ali-nizkoenergijska-hisa
Nizkoenergijska in pasivna hiša

Pasivna ali nizkoenergijska hiša izrazito zmanjša stroške energije

Pasivna ali nizkoenergijska hiša je hiša, ki je zgrajena na način, ki s pomočjo različnih metod in mehanizmov zelo občutno doseže zmanjšanje energijskih stroškov. To so stroški, ki nastanejo zaradi ogrevanja in hlajenja prostorov, ogrevanja vode in ostalih energijsko potratnih postopkov. Razen velike prizanesljivosti do stanovalčeve denarnice, so tovrstne hiše zelo priljubljene tudi zaradi nekaterih […]

Read More