Brezžični alarmni sistemi, dopolnjeni z IP kamero (wifi)

IP kamera wifi

Brezžični alarmni sistemi in nadzorna IP kamera (wifi) z visoko ločljivostjo

Brezžični alarmni sistemi

Brezžični alarmni sistemi so najnovejša oblika tehničnega varovanja. V poštev pridejo tudi tam, kjer niso možni žični alarmni sistemi. Primerni so torej za praktično vsak objekt – ne glede na njegovo namembnost. Namestijo se lahko tako v hišah oziroma v stanovanjih kot v poslovnih objektih.

Seveda pa je konkretna sestava odvisna od specifik objekta. Pri manjših stanovanjih oz. hišah so seveda potrebni precej manj kompleksni brezžični alarmni sistemi kot na primer v večjih podjetjih. Pred samo vzpostavitvijo je torej potrebna natančna preučitev okoliščin ter določitev optimalnega števila in razporeditve komponent. Med drugim morate razmisliti, ali bi bila poleg osnovnih komponent (centrala, senzorji, kodirniki in sirene) smiselna še brezžična IP kamera wifi za videonadzor.

Brezžični alarmni sistemi vam prihranijo večje posege

Ali pri gradnji objekta niste razmišljali o tehničnem varovanju, zdaj pa ste ugotovili, da bi bila lahko tovrstna protivlomna zaščita zelo koristna? Ste morda kupili malce starejšo nepremičnino, posledično pa nimate na voljo ustreznega ožičenja, ki ga zahtevajo žični alarmni sistemi? Če se prepoznate v enem od opisov, se najverjetneje sprašujete, ali to pomeni, da bodo nujni zahtevnejši posegi.

Naj vas takoj pomirimo: četudi ožičenje ni pripravljeno, se brez težav izognete kompleksnim posegom. Rešitev so namreč brezžični alarmni sistemi, ki ne zahtevajo ožičenja. Povezava med glavno oz. centralno enoto ter senzorji in drugimi komponentami je vzpostavljena povsem brez vodnikov, in sicer prek frekvence. Brezžični alarmni sistemi se zato montirajo nadpovprečno hitro in enostavno.

Možna tako notranja kot zunanja IP kamera (wifi)

Kot smo omenili uvodoma, se lahko brezžični alarmni sistemi kombinirajo z IP kamero (»Internet Protocol camera«), pri kateri se za prenašanje zabeleženih videozapisov običajno uporablja wifi omrežje. Priporočljivo je, da se uporabi IP kamera (wifi) s čim višjo ločljivostjo snemanja. Tako boste imeli dostop do ostrih, jasnih posnetkov. Posledično pa bo precej lažje ugotoviti, kaj natančno se je dogajalo v času vaše odsotnosti, oziroma identificirati morebitne sumljive osebe, ki so se zadrževale v bližini vašega doma ali poslovnega objekta.

Pri izbiri morate biti obenem pozorni na to, ali je IP kamera (wifi), ki si jo ogledujete, primerna izključno za notranjo uporabo ali tudi za zunanjo. Zunanja IP kamera (wifi) mora imeti ustrezno zaščito pred vlago in drugimi neugodnimi dejavniki, ki jim bo izpostavljena, sicer so možne nepopravljive okvare.

Alarmni sistemi

Preverite še, kakšen je način napajanja (klasično napajanje, napajanje PoE ali napajanje prek baterij) in ali je omogočeno nočno snemanje. Obenem je zelo koristna reža za spominsko kartico, saj bo s pomočjo spominske kartice možno shranjevanje posnetega materiala tudi takrat, ko na voljo ne bo brezžične internetne povezave. Za piko na i pa poskrbita senzor gibanja in mikrofon.

čistilne naprave
Tehnološke informacije Dom in vrt

Male čistilne naprave in filtri za vodo vrhunske kakovosti

Čistilne naprave manjših dimenzij so odlična izbira za prečiščevanje odpadnih voda, ki nastajajo v gospodinjstvu. Njihovo vzdrževanje je zelo preprosto. Lastniki morajo skrbeti predvsem za redne preglede. Če ne opazite posebnosti, pa bo pooblaščeni vzdrževalec nato enkrat letno poskrbel za redni servis.   Male čistilne naprave uspešno nadomeščajo stare greznice Tam, kjer so se v […]

Read More
pametna hiša
Dom in vrt Tehnološke informacije

Pametna hiša oziroma pametni dom sledi trajnostnemu konceptu

Pametna hiša dandanes predstavlja največji in trenutno tudi prevladujoči trend v celotni sodobni novogradnji. Razlog za tako veliko priljubljenost pa je predvsem udobje bivanja in avtomatiziranost celotnega sistema. Pametni dom namreč pomeni tudi pametne inštalacije, ki služijo boljši optimizaciji in nenazadnje avtomatizaciji upravljanja z vsemi napravami. Med slednje vključujemo tako razsvetljavo, nadzor doma, kot tudi […]

Read More
Optimizacija za iskalnike
Tehnološke informacije

Vsebinska optimizacija spletnih strani je nepogrešljiva

Vsebinska optimizacija je vedno osredotočena v prvi vrsti na kakovost vsebine Vsebinska optimizacija je le en vidik optimizacije spletnih strani. Drugi vidik je tehnična optimizacija. Vse pomembnejša postaja tudi lokalna optimizacija. Ta je zelo pomembna celo, če uradne spletne strani nimamo. Optimizacija spletnih strani je način, da nas najdejo Vsi, ki se vsaj malo ukvarjate […]

Read More