Drsna vrata s steno učinkovito izkoristijo bivalne prostore

drsna vrata s steno

Drsna vrata s steno so plod tradicije, bogatih izkušenj in lastne proizvodnje

Drsna vrata s steno delujejo tako, da ob odprtju popolnoma zdrsnejo v vdolbino v steni. Spreminjajoči se življenjski slog je povzročil željo, da bi odprli bivalne prostore ter jih prilagodili hitremu tempu vsakdana. Odprti tlorisi so nadvse zaželena arhitekturna zasnova bivalnega okolja, ki daje prednost prostornosti brez večjih ločitev med sobami. Če si neznansko želite odprtega tlorisa, a vam primanjkuje prostora, so notranja drsna vrata v steno idealna rešitev.

Predstavljajo odličen kompromis za vse, ki si prizadevajo lahkotno povezati prostore, a bi ob tem radi zmanjšali “vizualni hrup” različnih sob. Zgodovina drsnih vrat sega nazaj v leto 1850, vendar so večjo prepoznavnost dosegla šele z napredkom tehnologije v osemdesetih letih 19. stoletja. Do danes je njihov mehanizem precej napredoval in z njim tudi njihova življenjska doba. Drsna vrata v knauf steni so sprva malce večja naložba. A njihovi visokokakovostni okvirji in zmogljivi mehanizmi zdržijo brez večjih popravil tudi več deset let!

Vse, kar morate vedeti o notranjih drsnih vratih v steno pred nakupom

notranja drsna vrata v steno

Drsna vrata s steno je bilo nekdaj mogoče zaslediti le v manjših stanovanjih, danes pa njihove prednosti prepoznavajo tudi lastniki hiš. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste našli popoln pohištveni kos? Ga prinesli domov, želeli postaviti na izbrano mesto, a ste hitro ugotovili, da mesto zasedajo notranja vrata? Niste edini.

Klasična vrata povzročajo precejšno izgubo prostora. Nadvse elegantno rešitev v majhnih prenatrpanih prostorih predstavljajo drsna vrata v knauf steni. Slednja potrebujejo manj talne površine, kot klasična vrata zato učinkoviteje izkoristijo bivalne prostore ter odpirajo nove možnosti za dekoracije. Vrata namreč omogočajo, da se na steno ob okvir vrat obesi ogledalo ali fotografije, ki so vselej vidne.

Diskretna vrata, ki dopuščajo večjo prilagodljivost, so primerna za montažo v vse vrste domov. Moderne, minimalistične, rustikalne, klasične in trendovske. Pomembno je le, da je na voljo ustrezen prostor (vdolbina) v katerega lahko vrata zdrsnejo ob odprtju. Ustvarjanje te vdolbine je nadvse preprosto pri novogradnjah ter nekoliko bolj kompleksno pri prenovah. Ker montaža drsnih vrat zahteva izjemno natančnost in znanje, je bolje, da delo prepustite izkušenemu strokovnjaku.

S tem boste podaljšali življenjsko dobo drsnih vrat, si zagotovili maksimalno varnost ter preprečili nepotrebne stroške. Sedaj, ko veste, kakšne so prednosti uporabe drsnih vrat s steno, vas najbrž zanima še cena. Drsna vrata ustvarjajo izjemne prostorske priložnosti, njihovo odprtje pa poskrbi za čistejšo in minimalistično vizualno estetiko – zato so odlična naložba. Cena je v veliki meri odvisna od želja in potreb naročnika, izbora materialov, dimenzij ter površinske obdelave. Podjetje Lestur d.o.o. dopušča individualno prilagoditev vrat prostoru, stavbnemu pohištvu in potrebam gospodinjstva. Zaradi tega je individualna tudi njihova ponudba.

Družbeno odgovorna in okolju prijazna proizvodnja drsnih vrat s steno Lestur

Notranja drsna vrata v steno podjetja Lestur d.o.o. so produkt tradicije, dolgoletnega ustvarjanja in znanja. Že vse od začetkov v letu 1960 podjetje neprestano vlaga v razvoj in iščejo nove rešitve, s katerimi uresničujejo želje svojih naročnikov. Rezultat okolju prijazne in družbeno odgovorne proizvodnje so skrbno zasnovani izdelki po željah in potrebah današnjega človeka.

Drsna vrata v knauf steni ter druga vrata v njihovi ponudbi so izdelana iz premišljeno izbranih, vzdržljivih materialov. Zmogljivi materiali skupaj z visokokakovostnim okovjem zagotovijo dolgo življenjsko dobo vrat. Vodila, po katerih drsijo vrata, so oblikovana iz trpežnega, kompaktnega materiala. Ti dopuščajo uporabo težjih materialov za polnilo vrat. To do sedaj ni bilo mogoče, saj drsni sistemi nimajo talnih vodil, temveč stropne.

Drsna vrata v knauf steni po meri nudijo izjemno prilagodljivost ter optimalno stabilnost

Drsna vrata s steno se brez težav prilagodijo prostoru glede na višino, izdelavo in videz. Vas skrbi, da bodo lesena vrata preveč monotona? Pozabite čase, ko so bila na voljo le vrata v svetlem in temnem lesu. Danes je mogoče barvo vrat uskladiti s prostorom. Je ta nekoliko manjši? Izberite svetle barve, ki bodo prostor optično povečale.

Je prostor modernejši? Prava izbira je zunanjost vratnih kril prebarvana s katero izmed barv po RAL lestvici. Je vaš prostor rustikalen? Izberite vrata, obložena s furnirjem v izbrani drevesni vrsti ali laminatom. Drsna vrata v knauf steni se po sestavi ne razlikujejo od drugih vrat. Jedro iz iverokala poskrbi za temperaturno stabilnost ter zvočno in toplotno izolativnost.

Masivni robovi vratnih kril zagotavljajo večjo trdnost in čvrstost. Zgornji sloj pa je obložen z vrsto materialov, ki se razlikujejo glede na model vrat in želje kupcev. Med najpogosteje izbranimi so iverna plošča, HDF in vezana plošča.

Potrebujete nova vrata? Vas mika, da bi stara, dodelana vrata zamenjali z novimi drsnimi vrati? Oglasite se v podjetju Lestur d.o.o., kjer vam bodo svetovalci pomagali izbrati popolna vrata za dom ter vam odgovorili na vsa vprašanja. Potrebujete vrata po meri? Nič lažjega. Lastna proizvodnja podjetja omogoča, da skupaj z izkušenimi strokovnjaki zasnujete in oblikujte vrata, ki se bodo popolnoma skladala z vašimi željami in potrebami prostora. Ne glede na barvo, dimenzije, površinsko obdelavo ali material.

najboljše vzmetnice za otroke
Proizvodne

Otroške vzmetnice, ki so najboljše za otroke vseh starosti

Otroške vzmetnice, ki so najboljše oz. najbolj primerne za obdobje razvoja Otroške vzmetnice so lahko različnih dimenzij. Standardna velikost jogija za otroško sobo je 90 cm x 200 cm, seveda pa so po potrebi možna večja ležišča. Izraz se običajno nanaša tako na ležišča za majhne otroke kot na jogije, namenjene najstnikom oz. mladostnikom. Ker […]

Read More
notranja vrata s steklom
Proizvodne

Notranja lesena vrata s steklom – drsna ali klasična izvedba

Notranja lesena vrata: klasična izvedba ali drsna notranja vrata s steklom Notranja lesena vrata lahko združujejo poljubno kombinacijo lastnosti. Izbrati bo mogoče želeno smer odpiranja, dimenzije, barvo, vzorec, vrsto kljuke, različne dodatke itn. Končni rezultat bo posledično popolnoma usklajen z vašim domom. Drsna notranja vrata so še posebej primerna za manjša stanovanja Za odpiranje vrat […]

Read More
kuhinjske armature
Proizvodne

Kuhinjske armature – zidne in izvlečne kuhinjske armature

Kuhinjske armature – nepogrešljiv element v kuhinji Kuhinjske armature so eden najpomembnejših kuhinjskih elementov, na katere vedno pomislimo pri prenovi ali nakupu nove kuhinje. Kuhinja je središče vsakega doma, zato je zelo pomembno, kako jo opremimo – pomisliti moramo na vsako podrobnost. Pri izbiri kuhinjske armature bodite pozorni na njeno kakovost in material. Če jo […]

Read More