Otroške vzmetnice, ki so najboljše za otroke vseh starosti

najboljše vzmetnice za otroke

Otroške vzmetnice, ki so najboljše oz. najbolj primerne za obdobje razvoja

Otroške vzmetnice so lahko različnih dimenzij. Standardna velikost jogija za otroško sobo je 90 cm x 200 cm, seveda pa so po potrebi možna večja ležišča. Izraz se običajno nanaša tako na ležišča za majhne otroke kot na jogije, namenjene najstnikom oz. mladostnikom. Ker gre za fazo pospešenega razvoja, je pomembno, da se uporabijo resnično najboljše vzmetnice, primerne za otroke, ki še vedno rastejo.

otroške vzmetnice

Vzemite si čas za izbiro otroške vzmetnice, primerne za otroke v obdobju rasti

Podobno kot pri ležiščih, namenjenih odraslim, je tudi pri nakupu otroške vzmetnice pomembna izbira primerne trdote. Nekaterim otrokom namreč bolj ustrezajo nekoliko trši jogiji, saj potrebuje njihova hrbtenica med spanjem dodatno oporo. Spet drugi pa lažje spijo na malce mehkejših ležiščih. Če težko ocenite, katera možnost je najboljša, razmislite o nakupu dvostranske otroške vzmetnice, primerne za otroke, katerih potrebe se pogosto spreminjajo. Če si bo otrok zaželel spanja na malce trši ali nekoliko mehkejši podlagi, bo mogoče ležišče preprosto obrniti na drugo stran. Možnost izbiranja med dvema stopnjama trdote jogija je nedvomno zelo dragocena, še posebej v obdobju pospešenega razvoja.

Najboljše vzmetnice za otroke so izdelane iz naravnih materialov, ki dihajo, kar je med drugim pomembno za zaščito pred pršicami oziroma pred različnimi potencialnimi alergeni. Manj kakovostni jogiji so pogosto krivi za precej neprijetne alergijske reakcije. Pri nakupu morate biti tako vsekakor pozorni na kakovost uporabljenih materialov.

Če boste izbrali ležišče s penastim jedrom, torej ležišče brez lastnega vzmetenja, upoštevajte, da boste potrebovali še primerno letvasto podlago oz. letveno posteljno dno. Letvasta podlaga prispeva k učinkovitejšemu zračenju. Zrak bo lažje krožil, posledično pa se bo zmanjšala nevarnost za zadrževanje vlage v ležišču. Z letvastim podom obenem podaljšate življenjsko dobo jogija. Poleg tega pa je zagotovljena boljša podpora za hrbtenico.

Katere so najboljše vzmetnice za otroke, ki še niso dosegli končne višine?

Vsekakor je smiselno razmisliti tudi o možnosti jogija s t. i. mnogoconskim oziroma večconskim prilagajanjem. V obdobju rasti je namreč tovrstno ležišče zelo dragoceno. Strokovnjaki se večinoma strinjajo, da so najboljše vzmetnice za otroke prav tiste, pri katerih je zagotovljeno večconsko prilagajanje.

Ko otrok raste, se njegov položaj med spanjem spreminja. Če se odločite za mnogoconsko ležišče, to ne bo težava. Jogi se bo namreč med spanjem prilagodil položaju otroka/mladostnika. S tem bo zagotovljena resnično najboljša podpora. Priporočljivo je, da je gostota prilagajanja con čim večja. Dobra izbira so denimo jogiji, pri katerih se cone prilagajajo vsakih 10 cm x 10 cm.

vzmetnice primerne za otroke

drsna vrata s steno
Proizvodne

Drsna vrata s steno učinkovito izkoristijo bivalne prostore

Drsna vrata s steno so plod tradicije, bogatih izkušenj in lastne proizvodnje Drsna vrata s steno delujejo tako, da ob odprtju popolnoma zdrsnejo v vdolbino v steni. Spreminjajoči se življenjski slog je povzročil željo, da bi odprli bivalne prostore ter jih prilagodili hitremu tempu vsakdana. Odprti tlorisi so nadvse zaželena arhitekturna zasnova bivalnega okolja, ki […]

Read More
notranja vrata s steklom
Proizvodne

Notranja lesena vrata s steklom – drsna ali klasična izvedba

Notranja lesena vrata: klasična izvedba ali drsna notranja vrata s steklom Notranja lesena vrata lahko združujejo poljubno kombinacijo lastnosti. Izbrati bo mogoče želeno smer odpiranja, dimenzije, barvo, vzorec, vrsto kljuke, različne dodatke itn. Končni rezultat bo posledično popolnoma usklajen z vašim domom. Drsna notranja vrata so še posebej primerna za manjša stanovanja Za odpiranje vrat […]

Read More
kuhinjske armature
Proizvodne

Kuhinjske armature – zidne in izvlečne kuhinjske armature

Kuhinjske armature – nepogrešljiv element v kuhinji Kuhinjske armature so eden najpomembnejših kuhinjskih elementov, na katere vedno pomislimo pri prenovi ali nakupu nove kuhinje. Kuhinja je središče vsakega doma, zato je zelo pomembno, kako jo opremimo – pomisliti moramo na vsako podrobnost. Pri izbiri kuhinjske armature bodite pozorni na njeno kakovost in material. Če jo […]

Read More